Centrul Nizami Ganjavi din Azerbaidjan, interesat de cooperarea cu R. Moldova

  • 10 Iunie 2015 16:38
Centrul Nizami Ganjavi din Azerbaidjan, interesat de cooperarea cu R. Moldova

Centrul Internațional Nizami Ganjavi din Azerbaidjan este interesat de amplificarea participării Republicii Moldova la activitățile desfășurate de organizație.

Despre aceasta a declarat directorul executiv al centrului, Rovshan Muradov, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Chiril Gaburici, transmite IPN.

Centrul, instituit în septembrie 2012 în memoria poetului azer Nizami Ganjavi, are misiunea de a promova toleranța și înțelegerea între popoare, prin organizarea evenimentelor menite să contribuie la păstrarea patrimoniului cultural, încurajarea activităților de cunoaștere, cercetare și de mobilizare socială.

„Luând în considerare faptul că Republica Moldova este recunoscută drept lider în cadrul Parteneriatului Estic și se bucură de un interes sporit din partea partenerilor internaționali, considerăm oportună examinarea unor potențiale proiecte de colaborare, care vor contribui și la consolidarea relațiilor moldo-azere”, a spus Rovshan Muradov.

Prim-ministrul a apreciat experiența Republicii Azerbaidjan în organizarea evenimentelor internaționale de anvergură și a menționat că reprezintă un exemplu demn de urmat și poate fi subiect de schimb de experiență.

Interlocutorii au discutat și despre primele Jocuri Olimpice Europene din istorie, ce vor fi găzduite de capitala Azerbaidjanului, Baku, în perioada 12-28 iunie 2015. Republica Moldova va fi reprezentată de 90 de sportivi la acest eveniment european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău