Centrul NATO va organiza o „Școală de securitate”

  • 18 Mai 2018 13:38
Centrul NATO va organiza o „Școală de securitate”

Centrul de Informare și Documentare NATO organizează în premieră în Moldova o "Școală de securitate" pentru 30 de participanți, care va avea loc în perioada 11-16 iunie la Chișinău.

Solicitat de agenția Infotag, managerul de programe al Centrului, Sanda Sandu, a spus că scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul european și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. 


"În cadrul școlii, vor fi discutate conceptele de securitate și apărare, arhitectura regională și națională de securitate, rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO, iar participanții vor avea posibilitatea de a studia rolurile și procesul decizional al NATO", a subliniat ea. 

Potrivit ei, sunt eligibili de a participa studenții instituțiilor de învățământ superior din R. Moldova, reprezentanți ai societății civile, partidelor politice, care sunt interesați de subiectele legate de securitate și apărare, NATO, diplomația publică. În special, sunt încurajați să aplice tinerii din regiunea de centru a țării.

La eveniment în calitate de speakeri vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.

Cererile pot fi depuse până pe 30 mai. Participarea este gratuită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău