Centrul istoric al Capitalei, o prioritate pentru Primărie

  • 03 Iulie 2013 13:40
Centrul istoric al Capitalei, o prioritate pentru Primărie

La un an de la realegerea sa în funcția de primar al capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă se laudă cu o creștere bugetară cu 25 la sută și stabilitatea financaiară a Chișinăului.

La capitolul realizări, edilul a contabilizat și cele 102 troleibuze noi, crearea a 1000 de locuri de parcare, reabilitarea câtorva străzi și apeducte și reamenajarea lacului de la Valea Morilor. 

În următorii ani ai mandatului său, Dorin Chirtoacă își propune să înceapă asamblarea troleibuzelor la Chișinău. Anul acesta ar urma să fie asamblate 10 troleibuze, iar anul viitor, încă 50 de mașini. Administrația locală se va preocupa, de asemenea, de sistemul termoenergetic, primarul subliniind că rețele de distribuție trebuie să rămână în proprietatea capitalei. Totodată, Dorin Chirtoacă a declarat că prioritate va deveni și centrul istoric al capitalei.

Raportul de activitate al primarului a fost întrerupt de un grup de cetățeni, care protestau față de construcția mansardelor și demolarea monumentelorr istorice din Chișinău.

În replică, Dorin Chirtoacă a declarat că primăria nu poate sancționa nici o abatere, aceast fiind prerogativa instanțelor de judecată.

În opinia analistului economic, Roman Chircă, cea mai mare problemă a administrație locale de la Chișinău este capacitatea investițională limitată, în contextul în care bugetul capitalei este unul social, îndreptat în mare parte spre acoperirea cheltuielilor pentru educație și mai puțin spre investiții.

În timp ce unii dintre locuitorii Chișinăului se declară mulțumiți de activitatea primarului, alții îl acuză că implică prea mult în politică, în loc să gospodărească în municipiul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău