Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost este deschis la orice oră

  • 07 Ianuarie 2017 12:29
Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost este deschis la orice oră

Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost, din strada Haltei, are ușile deschise la orice oră de zi sau noapte. Cei care ajung aici au parte de ceai fierbinte, dejun și cină gratuită, pot face un duș și să primească și haină.

Contactată de IPN, responsabila pentru servicii sociale din cadrul Centrului, Marcela Dița, a declarat că pe vreme rece aici înnoptează și 100-150 de persoane, deși capacitatea e de doar 70 de locuri.

Lipsa centrelor de dezalcoolizare în capitală îngreunează activitatea Centrului de găzduire pentru că aici sunt aduse și persoane în stare de ebrietate. Se ajunge la situații excepționale, când acestea fac atacuri de epilepsie sau comă alcoolică.

Marcela Dița a făcut apel către cetățeni să doneze pentru oamenii străzii încălțăminte și haine groase. Centrul a reușit să încheie colaborări cu cantine sociale, care vor oferi și prânzuri calde gratuite celor flămânzi.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țurcan a spus că deocamdată nu s-a luat decizia de instalare pe străzi a corturilor încălzite, dar s-ar putea întâmpla acest lucru dacă temperaturile vor mai scădea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău