Centrul Anticriză rămâne activ în următoarele 72 de ore. Dorin Recean: „Toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial”

  • 14 Septembrie 18:24
Centrul Anticriză rămâne activ în următoarele 72 de ore. Dorin Recean: „Toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial”

Centrul Anticriză al Ministerului Afacerilor Interne, convocat în contextul precipitațiilor abundente, va activa și în următoarele 72 de ore pentru a monitoriza situația. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean, după ședința convocată în această după-amiază, transmite IPN.

Peste o sută de misiuni sunt întreprinse de salvatori, polițiști și soldați pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale care au căzut sâmbătă pe teritoriul țării. Cele mai multe sunt în sudul și centrul țării, iar în zona de nord nu au fost raportate intervenții până la această oră.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență întreprind acțiuni de pompare a apei pe 23 de adrese din municipiul Chișinău dar și în localități din raioanele Hâncești, Cantemir, Strășeni, Leova și Ialoveni.

Două poduri au fost deteriorate în localitatea Romanovca, iar digul unui bazin acvatic a cedat.

În continuare circulația pe traseele R 34 și R 45 din Leova este suspendată.

Prim-ministrul a îndemnat oamenii să se abțină de la deplasări, dar și să urmărească anunțurile pe care le vor face autoritățile. El a amintit despre accidentul de la Fălești, în care un copil a murit, iar altul a ajuns la spital după ce mașina pe care o conducea mama lor a derapat și s-a lovit de un copac.

În Chișinău, din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore, circulația troleibuzelor și autobuzelor este temporar suspendată pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului. Mai multe imagini video postate de internauți arată străzi inundate și oameni luați de șuvoaie. Victime nu fost raportate. Oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă până ploaia se va domoli.

Serviciul Hidrometeorologic a emis pentru zilele de sâmbătă și duminică avertizări cod galben și portocaliu de vreme instabilă. Se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale, izolat foarte puternice (50-60 l/m2).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:49 %
Vint:9,26 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău