Centru comunitar de zi pentru persoanele în etate la Budești

  • 08 August 2022 18:39
Centru comunitar de zi pentru persoanele în etate la Budești

În comuna Budești din municipiul Chișinău se construiește un centru comunitar de zi pentru persoanele în etate. Aici vârstnicii vor beneficia de consultații psihologice, juridice și sociale. De asemenea, vor fi organizate diferite activități culturale, transmite IPN.

Primăria capitalei menționează că centrul va fi și o platformă a întâlnirilor dintre generații, unde persoanele în etate cu o vastă experiență în diverse domenii vor face un schimb de opinii cu tinerii care abia încep să pășească independent în viață.

La intrarea în clădire este și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Lucrările de construcție și amenajare urmează să se încheie până la sfârșitul anului. Centrul are o suprafață de o sută de metri pătrați.

Lucrările sunt finanțate de Primăria Chișinău, cu sprijinul căreia a fost consolidat și peretele de suport al Centrului de Sănătate din Budești. Bugetul alocat a acoperit și reparația intrării în punctul de vaccinare, amenajarea unei parcări și a fântânii din preajmă.

În ultimii trei ani, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Budești au fost de peste 10,3 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău