Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit aseară de români la Paris și la Bruxelles

  • 01 Decembrie 2018 08:10
Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit aseară de români la Paris și la Bruxelles

Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri au fost marcate la Bruxelles, printr-o recepție organizată de Reprezentanța permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană. La eveniment au participat diplomați, reprezentanți ai instituțiilor europene și ai comunității de români.

A fost lansată cu acest prilej și o campanie de promovare a României, în diferite domenii. Ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, a vorbit, în mesajul său de 1 Decembrie, despre unitatea românilor și locul lor în marea familie europeană.

Diseară, pe Arcul de Triumf din capitala Belgiei, va fi proiectat un show 3D, în culorile drapelului României, transmite Radio România Actualități.

Și la Paris, câteva sute de români care trăiesc în Franța au sărbătorit Centenarul Marii Uniri, aseară, la Arcul de Triumf, la chemarea Asociației "Unirea face puterea".

Originari din România, Basarabia sau Bucovina, ei au defilat cu o sută de steaguri, în cinstea celor 100 de ani de unitate. La manifestare au luat parte și reprezentanți ai Armatei franceze și ai Asociației Veteranilor de Război din Franța.

Ambasadorii României și Republicii Moldova, Luca Niculescu și, respectiv, Emil Druc, au depus coroane de flori și au reaprins flacăra soldatului francez căzut pentru patrie. Corul Bisericii Ortodoxe "Sfântul Ștefan cel Mare", din apropiere de Paris, a intonat imnurile naționale ale României și Franței, precum și o serie de cântece patriotice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău