Celebrul miliardar Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter

  • 08 Martie 2021 11:55
Celebrul miliardar Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter

Politicianul și miliardarul francez Olivier Dassault, unul dintre moștenitorii grupului aviatic Dassault - producătorul avioanelor Falcon, Mirage și Rafale - și-a pierdut viața, duminică, în urma prăbușirii elicopterului său, în apropiere de Deauville (nord-vestul Franței), informează AFP, potrivit Hotnews.ro.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele francez Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului formațiunii „Republicanii” (Les Républicains / LR, de dreapta), care avea 69 de ani.

„Olivier Dassault a iubit Franța. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forțele aeriene: de-a lungul vieții sale, el nu a încetat niciodată să-și servească țara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă către familia și apropiații săi”, a scris președintele francez potrivit sursei citate.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit și el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18.00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.
 
Mai multe personalități i-au adus un omagiu lui Olivier Dassault - fiul lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, și nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului și deținătorul uneia dintre cele mai mari averi din Franța.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău