Celebra fotografie de copertă a albumului The Beatles ''Abbey Road'' a împlinit 50 de ani

  • 08 August 2019 15:15
Celebra fotografie de copertă a albumului The Beatles ''Abbey Road'' a împlinit 50 de ani

Celebra fotografie cu cei patru membri ai formației britanice The Beatles aflați pe o trecere de pietoni din nordul Londrei, imagine prezentă pe coperta unuia dintre cele mai cunoscute albume din istoria muzicii, ''Abbey Road'', a împlinit 50 de ani, informează Reuters.

Fotografia cu John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, care traversează unul după altul pe o trecere de pietoni de pe Abbey Road, a fost realizată la data de 8 august 1969 în fața sediului EMI Recording Studios, unde a fost înregistrat albumul The Beatles purtând numele drumului devenit ulterior celebru.

Fotograful scoțian Iain Macmillan a realizat doar șase fotografii cu grupul traversând Abbey Road. A cincea dintre ele a fost aleasă pentru coperta celui de-al unsprezecelea album de studio din discografia trupei, lansat la 26 septembrie 1969.

''Abbey Road'', votat cel mai bun album al The Beatles de către cititorii revistei Rolling Stone în 2009, a fost singurul dintre discurile britanice originale ale grupului pe care nu au fost afișate numele formației și albumului.

Sursa:Agerpres.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău