Cele mai mari companii de transport de containere din lume opresc temporar rezervările de mărfuri către și dinspre Rusia

  • 01 Martie 2022 16:37
Cele mai mari companii de transport de containere din lume opresc temporar rezervările de mărfuri către și dinspre Rusia

Două dintre cele mai mari companii de transport de containere din lume opresc rezervările de mărfuri către și dinspre Rusia, anunță CNN.

A.P. Moller Maersk A/S, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a anunțat marți că va opri temporar toate transporturile de containere către și din Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei în urma invadării Ucrainei, transmite DIGI24.

Decizia vine după decizii similare ale firmelor de transport Ocean Network Express (Singapore), Hapag Lloyd (Germania) și MSC (Elveția).

Gigantul danez a precizat că suspendarea vizează toate porturile rusești și nu va include livrările de echipamente medicale, ajutoare umanitare și produse alimentare.

"Deoarece stabilitatea și siguranța operațiunilor noastre este deja afectată, direct și indirect, noile rezervări Maersk către și din Rusia vor fi temporar suspendate, cu excepția produselor alimentare, a materialelor medicale și umanitare”, se arată într-un comunicat Maersk.

Compania operează rute de transport de containere către Sankt Petersburg și Kaliningrad în Marea Baltică, Novorossiysk în Marea Neagră și către Vladivostok și Vostochny pe coasta de est a Rusiei, conform Agerpres.

Maersk deține 31% din operatorul portuar rus Global Ports, care operează șase terminale în Rusia și două în Finlanda. Printre acționarii Global Ports se află și compania nucleară rusească de stat Rosatom și afaceristul rus Sergey Shiskarev.

"Încercăm să ne conformăm restricțiilor și sancțiunilor în cazul Global Ports și ne pregătim pentru viitoare decizii", se mai arată în comunicatul Maersk.

Compania cu sediul în Copenhaga are aproximativ 500 de angajați în Rusia. Săptămâna trecută a oprit temporar toate escalele în Ucraina, unde are aproximativ 60 de angajați.

Totodată, compania Mediterranean Shipping Company (MSC) a anunțat că va opri toate rezervările de mărfuri către și dinspre Rusia începând de marți, „acoperind toate zonele de acces, inclusiv Țările Baltice, Marea Neagră și Orientul Îndepărtat din Rusia”, a spus compania într-un comunicat.

MSC va continua să accepte și să verifice rezervările pentru livrarea de bunuri esențiale, cum ar fi alimente, echipamente medicale și bunuri umanitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău