Cele mai grozave 20 de invenții din 2015, partea I - FOTO

  • 05 Octombrie 2015 13:20
Cele mai grozave 20 de invenții din 2015, partea I - FOTO

Inventatorii sunt oameni minunați. Stau zi și noapte și se gândesc cum să facă viețile oamenilor mai comode, plăcute și interesante.

Site-ul Brightside a prezentat câteva dintre cele mai ingenioase lucruri care au fost inventate în ultimul an, multe dintre ele fiind chiar utile:

Dispozitivul care îți arată cum va fi vremea mâine

Ken Kawamoto este un inginer software care a avut ambiția de a combina tehnologia cu lumea reală. El a venit cu ideea creării unui dispozitiv care afișează vizual cum va fi vremea în ziua care urmează. L-a denumit Tempescop. Dacă mâine va fi o furtună cu tunete și fulgere, dispozitivul va genera flashuri de lumină adevărată și va curge apă pe pereții dispozitivul dacă vremea va fi ploioasă. Este cu adevărat impresionant! Singura problemă este că nu poate arăta încă zăpada.

Ceștile-oglindă

Echipa de inventatori japonezi numită D-Bros a creat un set unicat de cesti de ceai și farfurioare, cărora le-au dat numele de „Waltz”. Aceste cești reflectă modelul colorat al farfurioarelor pe care stau, făcând astfel alegerea unui set asortat mult mai simplă.

O ”șa” pentru tătici

SaddleBaby este o o modalitate fantastică de a căra copiii cărora le place să stea pe umerii taților lor. Tații au acum mâinile libere pentru a-și folosi telefonul sau aparatul de fotografiat, așa că toată lumea este fericită.

Pantofii cu toc detașabil

Acum, cu o ușoară ajustarea a pantofilor femeile îi pot transforma dintr-o pereche de zi, cu talpă joasă, într-una cu toc, pentru seară. Designerul Tanya Heath a inventat o pereche de pantofi speciali care se potrivesc unei întregi game de tocuri diferite. Sunt de nelipsit din garderoba doamnelor cărora le plac pantofii cu toc, dar care trebuie să și șofeze.

Robinetul care înfrumusețează economisirea apei

Tânărul inventator londonez Simin Qiu a creat un robinet unic pentru chiuveta din baie, care nu doar că are stil, dar ajută la economisire, transformând jetul de apă într-o frumoasă țesătură de firicele de apă, asemenea unei pânze. O turbină specială economisește până la 15% din apa pe care am consuma-o în mod normal.

Mini-grădina din jurul gâtului

Designerul Colin Jordan a venit cu câteva idei de bijuterii pentru cei care iubesc natura. El creează vase minuscule, folosind o imprimantă 3D, pe care le umple cu plante la fel de mici, plante ce cresc precum rudele lor din grădină. Aceste vase pot fi purtate drept pandantive, sau pot fi atașate de reverele bluzelor.

Cada sferică

Datorotă invenției designerului rus Aleksandr Zhukovskii,  acum poți face baie în această cadă sferică și te simți de parcă ai înota prin aer.

Scara portabilă pentru orice copac

Mulți adulți regretă că deja sunt prea în vârstă pentru a mai putea să se cațere în copaci fără a risca să se accidenteze. Acum avem CanopyStair, cu ajutorul căreia poți ajunge cu usurință în vârf, fără să-ți mai faci griji dspre posibilitatea unei căderi. Scara poate fi atașată oricărui copac, fără a-i răni scoarța.

Supereroii care-ți sprijină cărțile

Această invenție chiar dă impresia că toate cărțile sunt susținute de supereroi. În realitate, este doar datorită magneților care sunt atrași de baza metalică ascunsă în carte.

Ceasul care îți scrie cât e ora

Spre deosebire de ceasurile obișnuite care au limbi și numere, care doar te fac să te concentrezi asupra timupului care trece, ceasurile cu mesaj te fac să te oprești și să te gândești la momentul în care te-ai uitat la ceas.

Sursa: descopera.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău