Cele mai frumoase și spectaculoase teleferice din lume

  • 04 Octombrie 2018 19:15
Cele mai frumoase și spectaculoase teleferice din lume

Ce poate fi mai frumos decât să admiri de la înălțime frumusețea naturii și a orașelor? Vă propunem o călătorie imaginară cu telecabina, în Europa și Africa.

Elveția – În Elveția a fost inaugurată recent o nouă telecabină spectaculoasă: Matterhorn Glacier Ride. Cu ajutorul ei se poate ajunge pe celebrul masiv Matterhorn din Alpii Pennini, pentru a admira frumusețea ghețarilor.

Australia – Scenic Skyway plutește la mare înălțime în așa-numiții Blue Mountains din Australia. Din telegondolă se poate vedea formațiunea muntoasă Three Sisters. Din respect față de cultura aborigenă, escaladatul acestor vârfuri a fost interzis. Legenda spune că pentru a le apăra de un monstru furios, un tată și-a transformat cele trei fete în pietre.

Malaezia – Din satul turistic Oriental Village, situat în nord-vestul insulei Langkawi, se poate călători cu telecabina, traversând o pădure tropicală, până pe Muntele Mat Cincang. Se urcă pe o platformă panoramică, situată la o înălțime de 705 metri. De acolo, pe vreme bună, poți vedea teritoriile Tailandei.

Hong Kong – Aeroportul Internațional Chek Lap Kok este situat în afara orașului, la nord de Insula Lantau, cu îndrăgitele obiective turistice: Marele Buddha și Mânăstirea Po Lin. Acolo se poate ajunge într-o jumătate de oră cu telecabina Ngong Ping 360.

China – În Masivul Tianzishan (Muntele Fiului Cerului) se pot vedea de sus formațiunile stâncoase spectaculoase din Parcul Național Zhangjiajie, situat în provincia Hunan. Lunile aprilie și octombrie oferă cele mai bune condiții meteorologice, regiunea fiind adesea cufundată în ceață.

Spania – Aeri del Port (Telecabina portului) a fost construită special pentru expoziția mondială pe care Barcelona a găzduit-o în 1929. Ea este și astăzi în funcțiune, fiind îndrăgită de turiștii de pretutindeni. O călătorie de aproximativ cinci minute costă 11 euro, merită să dai banii pentru că sunt cinci minute de neuitat.

Franța – Téléphérique de Grenoble Bastille este unul din primele teleferice din lume, construite în 1934. Telegondolele, astăzi din aluminiu și plexiglas, supranumite Les Bulles (Bulele), au formă de bule, transportă pasagerii până la fortăreața Bastilia.

Italia – Un teleferic cu o construcție neobișnuită îi aduce pe drumeți și alpiniști de pe ghețarul Marmolada, cel mai înalt vârf al munților Dolomiți, la lacul de acumulare Fedaia. Pentru a se păstra un echilibru, persoana mai ușoară în greutate trebuie să stea în față.

Elveția – Prima gondolă rotativă din lume, Titlis Rotair, se rotește la 360 de grade. Așa poate fi admirat și mai lesne peisajul de vis, plutind deasupra ghețarului Titlis. Turiștii coboară pe o platformă situată la 3.020 metri înălțime.

Germania – În așa-numitul Colț german/Deutsches Eck, din Koblenz, acolo unde se întâlnesc Rinul și Mozela, este punctul de plecare al telecabinei care urcă până la Cetatea Ehrenbreitstein. O priveliște frumoasă oferă o călătorie la apus de soare.

Israel – În Israel întâlnim telefericul situat la cea mai mică altitudine din lume. Călătoria cu telegondola pornește de la o înălțime de 250 de metri sub nivelul mării și urcă până la renumita cetate Masada, simbol al rezistenței antiromane a iudeilor.

Canada/SUA – La o înălțime de 47 de metri deasupra fluviului Niagara se poate face o plimbare cu Whirlpool Aero Car, admirând apele învolburate de la granița dintre Canada și Statele Unite. Telefericul a fost construit în 1913 de inginerul spaniol Leonardo Torres Quevedo.

Bolivia – La Paz deține cu Mi Teleférico cea mai lungă și cea mai înaltă linie urbană de teleferic din lume. Capitala boliviană este situată la 3.600 de metri înălțime, iar telefericul ajunge chiar până la 4.000 de metri. Până în 2019 va fi definitivat cel mai mare sistem de teleferic din lume. Există deja mai multe linii: roșie, galbenă, verde și albastră, gondolele fiind vopsite în aceste culori.

Africa de Sud – Table Mountain Aerial Cableway este numele telefericului care ajunge pe celebrul platou Table Mountain din Africa de Sud, la poalele căruia se află orașul Cape Town. Telecabinele pot transporta 800 de pasageri pe oră, până la o înălțime de peste 1.000 de metri. De sus, priveliștea asupra Robben Island, Camps Bay și a munților 12 Apostoli este încântătoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău