Cele două Corei ar putea deschide un birou de legătură

  • 04 Septembrie 2018 12:29
Cele două Corei ar putea deschide un birou de legătură

Phenianul și Seului continuă discuțiile privind stabilirea unui birou de legătură între cele două Corei, în localitate Kaesong, a informat luni Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează site-ul agenției Anadolu.

Instituția ar fi trebuit deschisă la sfârșitul lunii august, în urma unui acord făcut între Seul și Phenian în luna aprilie.

Cu toate acestea, Administrația prezidențială de la Seul a informat că planul privind deschiderea unui birou de legătură trebuie revizuit în urma tensionării relațiilor între Coreea de Nord și Statele Unite.

Guvenul sud-coreean s-a arătat îngrijorat de decizia președintelui american Donald Trump a de a anula vizita oficială pe care secretarul de Stat Mike Pompeo ar fi trebuit să o efectueze în Coreea de Nord săptămâna trecută.

"Discuțiile sunt în desfășurare între Sud și Nord", a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării Baik Tae-hyun în cadrul unei conferințe de presă.

"Vreau ca acest lucru să nu fie perceput ca o anulare, ci ca ceva ce încă nu a fost finalizat", a adăugat acesta.

Reprezentanții Coreei de Sud au anunțat vineri că vor timite o delegație specială în capitala Coreei de Nord în data de 5 septembrie pentru a stabili detaliile summitului dintre președinții celor două țări.

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in și omologul său din Coreea de Nord, Kim Jong-un, se vor întâlni în luna septembrie.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău