Cel puțin zece persoane au murit din cauza avalanșelor din Alpi

  • 04 Februarie 2019 13:47
Cel puțin zece persoane au murit din cauza avalanșelor din Alpi

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, iar o alta a fost dată dispărută după o serie de avalanșe produse în acest weekend în Alpii italieni, francezi, elvețieni și austrieci, unde riscul producerii acestor fenomene naturale a fost ''ridicat'' în urma ninsorilor abundente, conform serviciilor de intervenție și media, citate luni de AFP, potrivit Agerpres.

Bilanțul cel mai grav a fost înregistrat în Valle d'Aosta, în nord-vestul Italiei, unde au fost consemnate cinci decese și un dispărut.

Mai sus de stațiunea Courmayeur, doi britanici și doi francezi care s-au îndepărtat de pârtie nu au mai revenit la hotel. În urma operațiunilor de căutare, întrerupte pe parcursul nopții și reluate luni dimineață, au fost găsite corpurile a trei persoane.

Între timp, în Italia, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost surprins de o avalanșă în provincia Bolzano, în apropiere de frontiera cu Austria, iar un snowboarder a murit asfixiat sub zăpadă în Lombardia (nord).

În regiunea Savoia din Franța, o avalanșă ''de mare amploare'' produsă sâmbătă a provocat decesul unei persoane, într-o zonă aflată în afara pârtiei.

În Elveția, un bărbat și o femeie au fost surprinși sâmbătă de o avalanșă în cantonul Berna (centru). Femeia a fost scoasă în viață de sub zăpadă și transportată la un spital, însă bărbatul a fost găsit mort.

În Austria, doi bărbați cu vârste de 30, respectiv 52 de ani, au fost surprinși de o avalanșă produsă în Carintia. Bărbatul mai tânăr a reușit să se salveze, însă a doua persoană a decedat.

În regiunea Tirol, zece schiori cu vârste cuprinse între 17 și 59 de ani au fost surprinși de o avalanșă, însă au reușit să se salveze.

Alte avalanșe produse în acest weekend au cauzat pagube materiale semnificative, însă nu au provocat victime.

De asemenea, 25 de locuințe au fost îngropate sub zăpadă în regiunea Salzburg, iar circulația pe o autostradă din Brenner a fost întreruptă o bună parte din weekend. Evenimentul a condus la formarea în Italia a unei cozi de mașini grele și autoturisme, care s-a întins pe mai mult de 12 kilometri, precizează AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău