Cel puțin trei morți în urma ploilor torențiale din centrul Vietnamului

  • 18 Octombrie 2019 10:44
Cel puțin trei morți în urma ploilor torențiale din centrul Vietnamului

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața și cinci au fost rănite în urma ploilor torențiale care au căzut în ultimele zile în centrul Vietnamului, au anunțat vineri autoritățile, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Un băiat în vârstă de doi ani și un bărbat de 53 de ani au murit înecați în provincia Nghe An, a declarat Comitetul Central pentru Prevenirea și Controlul Catastrofelor Naturale. A treia victimă este un bărbat de 32 de ani, care a fost lovit miercuri de fulger.

Cinci elevi de gimnaziu au fost, de asemenea, răniți după ce au fost loviți de fulgere în aceeași zi în drum spre școală în provincia Nghe An.

Imagini publicate de mass-media oficiale arătau numeroase străzi din orașul Vinh, în Nghe An, aflate sub jumătate de metru de apă.

Circa 600 de case au fost deteriorate și peste 23.000 de animale au murit în inundațiile care au provocat perturbări majore ale traficului, se arată în raportul Comitetului.

În ultimele trei zile, în unele regiuni s-au înregistrat până la 957 de milimetri de ploaie, în condițiile în care media precipitațiilor este cuprinsă între 80-150 de milimetri.

Ploile abundente se vor reduce începând de vineri seara, însă autoritățile au avertizat cu privire la inundațiile și alunecările de teren ca urmare a apelor acumulate în zonele muntoase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău