Cel puțin patru morți, inclusiv o fetiță de 10 ani, și zeci de răniți în urma unui atac rusesc cu rachete la Krivoi Rog

  • 31 Iulie 2023 16:39
Cel puțin patru morți, inclusiv o fetiță de 10 ani, și zeci de răniți în urma unui atac rusesc cu rachete la Krivoi Rog

Două atacuri rusești cu rachete asupra centrului orașului Krivoi Rog din sudul Ucrainei au ucis, luni, cel puțin patru persoane, inclusiv o fetiță de 10 ani și pe mama ei, și a rănit 43 de oameni, în timp ce alte posibile victime sunt încă prinse sub grămezile de moloz. Informațiile au fost confirmate de Ministerul ucrainean de Interne relatează Reuters, citat de News.ro.

„Vești tragice. Patru persoane au murit deja în Krivoi Rog”, a anunțat Serhi Lîsak, guvernatorul regional.

Primarul Oleksandr Vilkul a precizat că printre acestea se numără o fetiță de 10 ani și mama ei în vârstă de 45 de ani. 

Președintele Volodimir Zelenski, care a crescut în acest oraș siderurgic cu o populație de peste 600.000 de locuitori înainte de război, a declarat că rachetele rusești au lovit un bloc de locuințe și o clădire universitară. 

Peste 200 de salvatori încercau să recupereze persoanele aflate încă sub dărâmături. Vilkul a declarat că ar putea fi vorba de opt persoane. 

Serviciile de urgență au declarat că cel puțin 43 de persoane au fost rănite. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ihnat, a declarat că atacul pare să fi fost efectuat cu rachete balistice.

Ministerul de Interne al Ucrainei a precizat, la rândul său, că o rachetă a lovit o clădire rezidențială de nouă etaje și o alta a lovit o clădire de patru etaje care făcea parte dintr-o instituție de învățământ. 

„Doi oameni au murit și cinci-șapte persoane se află sub dărâmături”, a declarat ministrul de interne Ihor Klimenko la televiziune. 

Biroul procurorului general a declarat că 25 de persoane au fost rănite, inclusiv patru copii. 

„Această teroare nu ne va speria și nu ne va frânge. Suntem pe treren și ne salvăm oamenii”, a declarat Zelenski. „Serviciile de urgență sting focul și caută printre rămășițe", a precizat el. 

Președintele Volodimir Zelenski, care a copilărit în acest oraș siderurgic care înainte de război avea peste 600.000 de locuitori, a împărtășit pe rețelele sociale imagini care arată o gaură imensă în partea laterală a unui bloc cu nouă etaje, în timp ce o altă clădire de patru etaje este aproape pusă la pământ. Președintele a precizat că atacurile au lovit o clădire universitară și un bloc de locuințe.

Într-un atac separat cu rachete rusești asupra orașului Herson, situat în sudul țării, o persoană a fost ucisă luni dimineață și alte două au fost rănite, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Prokudin pe Telegram.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău