Cel puțin 8 morți după ce furtuna tropicală Grace a lovit Mexicul

  • 22 August 2021 11:52
Cel puțin 8 morți după ce furtuna tropicală Grace a lovit Mexicul

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în timpul furtunii tropicale Grace care a făcut ravagii în estul Mexicului, provocând inundații și pene de curent, informează agențiile DPA ș Agerpres.

O femeie și cinci copii au murit în urma unei alunecări de teren produse în localitatea Banderilla, a anunțat sâmbătă guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia Jimenez. Un bărbat și-a pierdut viața în Poza Rica și un alt copil a murit după prăbușirea unei locuințe din Xalapa. Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a transmis condoleanțele rudelor victimelor. „Nu sunteți singuri", a scris șeful statului pe Twitter.

Grace a lovit coasta Golfului Mexic cu intensitatea unui uragan, apoi a pierdut rapid din putere în timpul deplasării peste zonele de uscat. Furtuna a provocat, însă, ploi abundente. Apărarea Civilă a raportat alunecări de teren și inundații în mai multe state.

„Îndemnăm populația să nu se lase pradă unui sentiment de falsă siguranță", a indicat Garcia. „Chiar dacă furtuna a trecut, starea de urgență nu a luat sfârșit", a adăugat oficialul.

Numeroși copaci au fost dezrădăcinați, mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâți, iar drumurile din peste douăzeci de localități din statul Veracruz au fost acoperite de ape.

Peste jumătate de milion de persoane au rămas temporar fără electricitate, a transmis compania de distribuție a energiei electrice CFE.

Mai multe zboruri către Veracruz, Tampico, Reynosa, Culiacan și Huatulco au fost anulate din cauza furtunii.

Autoritățile din Mexico City au ridicat nivelul de alertă și au solicitat milioanelor de locuitori ai metropolei să rămână prudenți.

Grace a lovit joi populara peninsulă Yucatan din Mexic. Furtuna a provocat pagube și pene de curent pe scară largă, însă nicio persoană nu a fost rănită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău