Cel puțin 7 morți în Rusia, după ce pacienții s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale

  • 04 Februarie 2022 19:20
Cel puțin 7 morți în Rusia, după ce pacienții s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale

Doi medici din Sankt Petersburg au fost reținuți vineri, după ce șapte persoane au murit intoxicate cu un produs chimic folosit în timpul unor examinări medicale într-un spital de stat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Victimele au murit în perioada decembrie-ianuarie după ce au primit îngrijiri în Centrul de Consultare și Diagnostic Nr. 1 din Sankt-Petersburg.

„Acest centru, timp de o perioadă lungă, a îngrijit populația folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială de medicamente și care nu respectă normele de securitate”, a transmis Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Conform presei ruse, produsul era sulfat de bariu, o substanță înghițită de pacienți pentru a permite radiografiile la esofag, stomac și intestin.

Potrivit unor mărturii publicate în presă, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

La 28 ianuarie, Comitetul de Anchetă a anunțat moartea primilor trei pacienți, afirmând atunci că peste 20 de persoane suferă de probleme de sănătate de diferite grade de gravitate după aceste examinări medicale.

Anchetatorii au precizat că i-au reținut pe directoarea departamentului de radiologie și pe medicul-șef al unității spitalicești. Acesta din urmă a fost inculpat pentru „omor prin neglijență”.

Comitetul de Anchetă a anunțat de asemenea că a început verificări și la compania care a furnizat produsul chimic mortal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău