Cel puțin 600 de jurnaliști au murit în lume din cauza COVID-19

  • 05 Ianuarie 2021 16:05
Cel puțin 600 de jurnaliști au murit în lume din cauza COVID-19

Cel puțin 602 ziariști au murit anul trecut în lume în urma infectării cu noul coronavirus, mai mult de jumătate dintre ei (303) în America Latină, iar în Europa recordul negativ îl deține Italia, cu 37 ziariști uciși de COVID-19, a anunțat marți ONG-ul Press Emblem Campain (PEC), relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Numărul real este cu siguranță mai mare, întrucât uneori nu este specificată cauza morții și în unele țări nu există informații fiabile, menționează același ONG, care de obicei documentează atacurile asupra jurnaliștilor, dar acum a făcut și o analiză a incidenței COVID-19 în sectorul mass-media.

''Având în vedere trăsăturile profesiei, ziariștii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special expuși virusului. Unii dintre ei, mai ales cei independenți și fotoreporterii, nu pot pur și simplu să lucreze de acasă'', a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen, care din acest motiv cere ca lucrătorii din mass-media să fie incluși în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliștilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) și Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania și Franța, cu 6, respectiv, 5 decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău