Cel puțin 60 de morți și 37 de răniți în asediul asupra aeroportului din Kandahar

  • 10 Decembrie 2015 10:26
Cel puțin 60 de morți și 37 de răniți în asediul asupra aeroportului din Kandahar

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise și 37 au fost rănite în asediul asupra aeroportului din Kandahar care a început marți după-amiază și a durat mai mult de 24 de ore, a anunțat un oficial afgan, relatează Agerpres.

'Ultimul dintre atacatori a fost ucis în jurul orei 20:15, seara trecută', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Dawlat Waziri. El a afirmat că în cursul intervenției au fost uciși 38 de civili, între care femei și copii, 10 soldați ai armatei afgane, doi membri ai poliției afgane și 11 atacatori.

În atac au fost rănite '37 de persoane, între care 14 civili, 17 militari afgani și patru membri ai poliției afgane', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ultimul atacator a fost ucis după ce a luat ostatici femei și copii la etajul trei al unui complex rezidențial pentru familiile personalului militar, au afirmat surse aeroportuare sub rezerva anonimatului.

Nu se cunoaște încă dacă printre cei uciși se află și ostatici. 'Se va efectua o anchetă', a declarat generalul Daud Shah Wafadar, comandant al corpului 205 al armatei naționale afgane staționat la Kandahar.

Cei peste 2.000 de militari din forțele internaționale staționate la aerodromul din Kandahar nu s-au implicat în luptă, care a avut loc la o oarecare distanță de cazărmile lor, într-un sector rezidențial, a declarat Michael Lawhorn, un purtător de cuvânt al misiunii ISAF în Afganistan.

Președintele afgan Ashraf Ghani a afirmat miercuri la Islamabad că este pregătit să facă pace cu insurgenții care depun armele și participă la un proces democratic. 'Nu violența este soluția într-o societate democratică', a declarat liderul afgan la deschiderea conferinței Heart of Asia cu premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Atacul asupra complexului aeroportuar, care include, în afară de o zonă civilă, o bază comună a armatei afgane și trupelor NATO, coincide cu vizita la Islamabad a președintelui afgan Ashraf Ghani, destinată să abordeze și posibilitatea reluării convorbirilor dintre Kabul și insurgenții talibani. Ofensiva este prima lansată de talibani după mai multe zile de speculații privind soarta liderului lor, Akhtar Mansour, care ar fi fost grav rănit, potrivit mai multor surse, în urma unor dispute interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău