Cel puțin 57 de morți în urma scufundării unei nave cu migranți în largul Mauritaniei

  • 05 Decembrie 2019 10:53
Cel puțin 57 de morți în urma scufundării unei nave cu migranți în largul Mauritaniei

Cel puțin 57 de persoane au murit după ce o navă care transporta migranți s-a scufundat în largul coastei Mauritaniei, a anunțat miercuri noapte Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), citată joi de DPA, preluat de Agerpres.

Laura Lungarotti, șefa misiunii OIM în această țară vest-africană, a declarat că organizația sa lucrează cu autoritățile din Mauritania și Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR) "pentru a acorda primul ajutor și asistență medicală pentru 83 de migranți din Gambia care au supraviețuit naufragiului produs aproape de linia de coastă a Mauritaniei".

Lungarotti a postat pe Twitter că 57 de persoane au fost confirmate moarte, dar că operațiunile continuă, și a menționat de asemenea femei și copii.

OIM a citat supraviețuitori declarând că nava a plecat din Gambia la 27 noiembrie cu cel puțin 150 de persoane la bord.

"Este acordat ajutor celor 83 de supraviețuitori de către guvern, OIM și UNHCR", a precizat pe Twitter organizația.

În ciuda faptului că are o populație de mai puțin de 2 milioane de locuitori, Gambia este printre țările africane cu cel mai mare număr de persoane care părăsesc continentul în căutarea unei vieți mai bune în Europa.

Cu toate acestea, când fostul președinte Yahya Jammeh a fost forțat să cedeze puterea în ianuarie 2017, după ce s-a aflat la conducere mai bine de două decenii, unii gambieni au început să se întoarcă voluntar la casele lor.

Potrivit unui raport OIM publicat la începutul acestui an, până la 8 februarie 2019, 3.668 de gambieni au primit asistență pentru a se întoarce voluntar acasă în cadrul Inițiativei Comune UE-OIM pentru Protecția Migranților și Reintegrare de la începutul anului 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău