Cel puțin 46 de morți într-o revoltă într-o închisoare din Venezuela

  • 02 Mai 2020 11:20
Cel puțin 46 de morți într-o revoltă într-o închisoare din Venezuela

Cel puțin 46 de morți și un număr încă neclar de răniți s-au înregistrat vineri în timpul unei tentative de evadare dintr-o închisoare din Venezuela, a declarat pentru EFE un funcționar al centrului carceral, care a apreciat că numărul morților "va continua să crească", deoarece starea unora dintre răniți este "extrem de gravă".

Revolta a început vineri la ora locală 13:00 (17:00 GMT), în Centrul Penitenciar Los Llanos (Cepello), din Guanare, localitate situată la circa 500 kilometri sud-vest de capitala venezueleană Caracas, unde ancheta continuă, a transmis pentru EFE o sursă judiciară, care nu a explicat circumstanțele în care s-au produs faptele.

În timpul revoltei, în care deținuții au folosit arme de foc și arme albe, dar și o grenadă, directorul închisorii, Carlos Toro, a fost grav rănit, fiind înjunghiat în spate și în zona capului. Totodată, o agentă a Gărzii Naționale Bolivariene (GNB) a fost atinsă de șrapnel provenit de la o grenadă aruncată de unul dintre deținuții implicați în revoltă.

Răniții grav au fost transportați la un spital din regiune, iar morții au fost transferați la o morgă improvizată în apropierea închisorii, în localitatea Guanare, statul Portuguesa, unde urmează să fie identificați, iar apoi vor fi anunțate rudele.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău