Cel puțin 42 de morți și milioane de locuitori izolați în urma inundațiilor musonice din Bangladesh și India

  • 19 Iunie 2022 19:54
Cel puțin 42 de morți și milioane de locuitori izolați în urma inundațiilor musonice din Bangladesh și India

Cel puțin 25 de persoane au murit lovite de fulgere sau în urma unor alunecări de teren produse în weekend în Bangladesh, în timp ce milioane de locuitori au rămas izolați sau fără adăpost în regiunile joase din nord-est, afectate de cele mai grave inundații musonice din istoria recentă a țării, au anunțat autoritățile, informează duminică Reuters.

În statul vecin Assam din India, cel puțin 17 persoane au murit în timpul unui episod de inundații care a debutat în luna aceasta, au declarat duminică reprezentanți din poliție.

Multe dintre cursurile de apă din Bangladesh s-au umflat atingând niveluri periculoase, iar scurgerile abundente de apă pe versanții indieni au înrăutățit situația, a spus Arifuzzaman Bhuiyan, directorul Centrului de prognoză și avertizare la inundații.

Mii de polițiști și militari au fost desfășurați în mai multe zone ale țării pentru a ajuta în cadrul operațiunilor de căutare și salvare.

Aproximativ 105.000 de locuitori au fost evacuați până în prezent, însă reprezentați din poliție au estimat că peste patru milioane de persoane erau în continuare izolate.

Autoritățile regionale au declarat că aproximativ 3,1 milioane de persoane au fost strămutate, dintre care 200.000 au fost cazate în adăposturi improvizate pe terasamente înălțate sau în alte zone înalte.

Bangladesh și India au cunoscut în ultimii ani o intensificare a fenomenelor meteorologice extreme, care au provocat pagube pe scară largă.

Activiștii de mediu au atras atenția că schimbările climatice ar putea cauza mai multe dezastre, cu precădere în zonele joase și cu populație densă din Bangladesh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău