Cel puțin 4 oameni au murit și 9 au fost răniți după ce rachete rusești au lovit un bloc de locuințe din Liov / VIDEO

  • 06 Iulie 2023 08:56
Cel puțin 4 oameni au murit și 9 au fost răniți după ce rachete rusești au lovit un bloc de locuințe din Liov / VIDEO

Un atac cu rachete rusești a ucis cel puțin patru persoane în orașul Liov din vestul Ucrainei, iar salvatorii caută printre dărâmăturile unei clădiri de apartamente supraviețuitori și victime, a declarat primarul local, potrivit Reuters, scrie hotnews.ro.

„Patru persoane au fost ucise", a declarat primarul Andriy Sadovy într-o postare pe canalul său Telegram. El a spus că strada va rămâne închisă până când lucrătorii de urgență vor curăța molozul și vor scoate toți morții" și că aproximativ 60 de apartamente și 50 de mașini au fost avariate.

Nouă persoane au fost rănite, iar salvatorii continuă să acționeze la fața locului, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat. Lovitura cu rachete a distrus ultimele două etaje din două secțiuni ale unei clădiri, a precizat sursa citată.

Mesajele autorităților au venit după alerte aeriene generalizate în Ucraina și după ce au fost raportate rachete de croazieră care au intrat în spațiul aerian ucrainean. Primarul local Andriy Sadovy a raportat o serie de explozii în oraș.

Guvernatorul regional Maksym Kozytskyi a postat o înregistrare video de 13 secunde care arată o clădire de apartamente cu patru etaje cu părți din etajele superioare lipsă sau în dărâmături.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău