Cel puțin 18 persoane rănite în ciocniri între forțele de ordine și migranți în nordul Franței

  • 30 Decembrie 2021 19:37
Cel puțin 18 persoane rănite în ciocniri între forțele de ordine și migranți în nordul Franței

Cel puțin 18 persoane au fost rănite joi în ciocniri între forțele de ordine și migranți care voiau să ajungă în Marea Britanie, la desființarea unei tabere din Calais (nordul Franței), relatează AFP.

"Polițiștii și jandarmii s-au confruntat, în cadrul unei operațiuni de evacuare, cu circa 100 de migranți care au dat dovadă de o foarte mare agresivitate și au refuzat să plece", a transmis prefectura din Pas-de-Calais într-un comunicat.

"Forțele de ordine au fost ținta a numeroase proiectile. Cincisprezece polițiști și jandarmi au fost răniți", se menționează în comunicat.

O membră a rețelei Human Rights Observers a indicat la rândul ei pentru AFP că "cel puțin trei persoane exilate" au fost rănite și transportate la spital.

În general, la expulzări "persoanele sunt autorizate să plece cu lucrurile lor", dar azi dimineață "forțele de ordine le-au ordonat agenților de la curățenie să confiște tot", a adăugat ea.

Tabăra desființată, care găzduia în principal africani, se află în apropiere de o intersecție unde migranții încearcă să urce în camioane cu scopul de a traversa Canalul Mânecii și a ajunge în Anglia.

Deși de la finele lui 2018 s-au intensificat tentativele de traversare pe mare, mulți migranți, mai ales cei fără resurse, continuă să angajeze în traversare urcând în camioane.

Sute de migranți, între care numeroase familii, rămân încă în zona de litoral din nordul Franței, în speranța de a găsi o modalitate de a ajunge pe țărmul britanic.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău