Cel puțin 18 morți în Egipt, într-un atac revendicat de Statul Islamic vizând forțe de securitate

  • 12 Septembrie 2017 09:26
Cel puțin 18 morți în Egipt, într-un atac revendicat de Statul Islamic vizând forțe de securitate

Cel puțin 18 persoane au fost ucise luni, în nordul Sinaiului egiptean, într-un atac vizând forțele de securitate, revendicat de gruparea Statul Islamic, scrie Agerpres.

”Opt militari egipteni au fost uciși, iar patru vehicule blindate au fost distruse”, a anunțat organizația jihadistă prin agenția sa de propagandă Amaq.

Surse medicale și în domeniul securității au anunțat un bilanț de 18 morți.

Potrivit Ministerului egiptean de Interne, care vorbește despre mai mulți morți fără să facă alte precizări, o mașină a explodat la trecerea unui convoi al forțelor de securitate, în orașul Bir al-Abed, în nordul Peninsulei Sinai.

Atacul a avut loc pe drumul care face legătura între Al-Qantara și Al-Arich, capitala regiunii Sinaiul de Nord, în contextul în care forțe de securitate efectuează o operațiune în zonă. Un vehicul a intrat în convoi și apoi a explodat, a precizat ministerul.

Lunetiști ascunși au deschis apoi focul, au ucis și au rănit oameni, adaugă această sursă.

Era imposibil, imediat, să se stabilească dacă existau victime civile.

De la destituirea de către armată, în vara lui 2013, a fostului președinte islamist Mohamed Morsi, provenind din cadrul mișcării Frații Musulmani, forțele de securitate egiptene înfruntă, în Sinai, o grupare jihadistă care a jurat credință Statului Islamic.

Gruparea este vinovată totodată de uciderea câtorva sute de militari și polițiști în Egipt, și a revendicat atentate vizând comunitatea creștină coptă, în decembrie, soldate cu peste 100 de morți.

Într-o declarație, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au condamnat ”în termenii cei mai duri” acest atac. ”Terorismul, sub orice formă, constituie una dintre amenințările cele mai grave la adresa păcii și securității internaționale”, se arată în această declarație.

Departamentul de Stat american a condamnat, de asemenea, atacul de luni. Statle Unite ”vor continua să susțină Egiptul în fața amenințării terorismului”, a adăugat diplomația americană într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău