Serviciul de urgență ucrainean: 17 persoane, printre care un copil au murit la spital, în urma unui atac cu rachete în Zaporojie

  • 09 Octombrie 2022 10:45
Serviciul de urgență ucrainean: 17 persoane, printre care un copil au murit la spital, în urma unui atac cu rachete în Zaporojie

Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața joi în cursul bombardamentelor din orașul Zaporojie (sudul Ucrainei), lovit dimineață devreme de șapte rachete, au făcut cunoscut surse oficiale ucrainene.

Serviciul de urgență ucrainean a indicat sâmbătă seara târziu că șaptesprezece persoane, printre care un copil și o victimă care a murit la spital, și-au pierdut viața în bombardamente. Pe de altă parte, a continuat pe contul său Telegram, 21 de persoane au fost salvate, dintre care 12 au fost internate în spital, scrie Agerpres. Primul bilanț raportat joi a fost un mort și șapte răniți.

Vineri, serviciile de salvare ucrainene indicaseră deja 11 morți. Vineri seară, Anatolii Kurtev, secretarul Consiliului local din Zaporojie, a anunțat pe Telegram un bilanț agravat: "Vești triste continuă să ajungă la noi după ce au fost analizate resturi ale clădirilor lovite în atac. Până la această oră, numărul morților a crescut deja la paisprezece". Șapte rachete au lovit Zaporojie joi la ora locală 05.00, dintre care trei au căzut în centrul orașului, transmite digi24.ro.

O clădire situată pe artera principală a acestui oraș a fost aproape complet aruncată în aer. Din cinci etaje, doar parterul a mai rămas în picioare. Restul a fost doar moloz. Acesta nu a fost primul dezastru al orașului. La 30 septembrie, 31 de persoane au murit la periferia orașului Zaporojie, într-o parcare, când o rachetă a căzut în mijlocul lor. În afară de un polițist ucis, ceilalți 30 încercau să intre în zona Ucrainei aflată sub control rus. Zaporojie "suportă zilnic atacuri masive cu rachete", a denunțat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Este o "crimă conștientă", a insistat el pe Telegram. Zaporojie, controlat de ucraineni, se află în regiunea cu același nume, a cărei anexarea este revendicată de Moscova, deși nu deține controlul total asupra acesteia. Orașul se află aproximativ 60 de kilometri nord-est de centrala nucleară Zaporojie, pe care rușii o ocupă militar de la începutul lui martie, Moscova și Kievul acuzându-se reciproc de luni de zile că o bombardează.



Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău