Cel puțin 17 morți și 70 de răniți în viituri produse în sudul Iranului

  • 25 Martie 2019 17:34
Cel puțin 17 morți și 70 de răniți în viituri produse în sudul Iranului

Cel puțin 17 persoane au murit și alte 70 au fost rănite în viituri produse în provincia Fars din sudul Iranului, după inundații devastatoare în nordul țării, a anunțat luni agenția Tasnim, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Viiturile din sudul țării s-au produs după câteva zile de inundații care au afectat mai mult de 56.000 de persoane ce trăiesc în 270 de sate și orășele din provinciile nordice Mazandaran și Golestan de-a lungul Mării Caspice, a informat televiziunea publică iraniană.

'Cel puțin 17 persoane au murit și 74 au fost rănite în viiturile din orașul Shiraz... provocate de ploile torențiale care au început dimineață', a declarat pentru Tasnim șeful serviciilor medicale de urgență ale Iranului, Pirhossein Kolivand, referindu-se la capitala provinciei Fars.

Două persoane au murit în provinciile Golestan și Mazandaran din nordul țării, au informat luni mass-media locale, relatează dpa.

Pirhossein Kolivand a afirmat că o persoană și-a pierdut viața în Sarpol-e Zahab, în provincia vestică Kermanshah.

Din cauza ploilor torențiale din întreaga țară, autoritățile au emis avertizări de inundații și pentru alte provincii, inclusiv pentru capitala Teheran.

Guvernatorul provinciei Fars, Enayatollah Rahimi, a declarat pentru televiziunea publică că situația este sub control și echipe de salvare au fost trimise în zonele afectate de inundații.

'Îi sfătuiesc pe oameni să rămână în locuințe pentru a nu fi răniți', a spus el. 'Nivelul daunelor provocate de inundații urmează să fie stabilit', a mai spus el.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău