Cel puțin 13 morți după trecerea furtunii Laura prin Haiti și Republica Dominicană

  • 24 August 2020 17:00
Cel puțin 13 morți după trecerea furtunii Laura prin Haiti și Republica Dominicană

Cel puțin nouă persoane au murit în Haiti și două sunt date dispărute de duminică după ce precipitații abundente aduse de furtuna tropicală Laura au provocat inundații grave și au pus în pericol singurul baraj hidroelectric din țară, relatează luni dpa, preluat de Agerpres.

Alte patru persoane și-au pierdut viața în statul vecin Republica Dominicană.

Laura, care s-ar putea transforma în uragan, ar putea să lovească spre sfârșitul săptămânii zona de coastă a statului Louisiana, împreună cu uraganul Marco. Însă, mai întâi era așteptată să atingă uscatul între provinciile cubaneze Santiago de Cuba și Granma, și apoi să se deplaseze către sudul insulei până luni.

Ochiul furtunii tropicale Laura a ajuns în Haiti duminică dimineață, după ce a trecut prin Puerto Rico și Republica Dominicană, unde a provocat cel puțin patru morți, între care doi copii, și a adus inundații, ploi abundente și vânturi puternice.

Laura a lăsat fără curent electric peste un milion de persoane în Republica Dominicană, unde zone întinse au rămas fără apă curentă.

Directorul Centrului pentru Operațiuni de Urgență, Juan Manuel Mendez Garcia, a declarat că furtuna a condus la evacuarea a peste 1.000 de persoane, a avariat drumuri, a doborât copaci și stâlpi de electricitate. Cele mai afectate zone au fost cele din nordul și estul țării.

Și în Haiti, furtuna tropicală a avariat drumuri, a scos din matcă râuri și mașini au rămas blocate în noroi.

Un baraj din centrul Haiti se afla în pericol, autoritățile fiind nevoite să elibereze apele, punând în pericol culturile de orez și fermele din Valea Artibonite. Barajul este un furnizor cheie de electricitate și irigații pentru culturile de orez și fermele la nord de capitala Port-au-Prince. Posibilitatea ca barajul să fie distrus de furtună "este mare", a declarat ministrul lucrărilor publice din Haiti, Nader Joaseus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău