Cel puțin 11 morți în Gaza în urma loviturilor israeliene, tancurile pătrund și mai mult în Rafah

  • 25 Iunie 10:52
Cel puțin 11 morți în Gaza în urma loviturilor israeliene, tancurile pătrund și mai mult în Rafah

Două lovituri aeriene israeliene care au vizat aprovizionarea cu ajutoare au ucis luni cel puțin 11 palestinieni în Gaza, au declarat medicii, în timp ce tancurile israeliene au pătruns mai adânc în Rafah, în sud, și au luptat pentru a se întoarce în zonele din nord pe care le supuseseră deja cu luni în urmă, relatează Reuters, transmite News.ro.

Un atac asupra unui centru de distribuție a alimentelor din orașul Gaza, în apropierea taberei istorice de refugiați Shati, a ucis trei persoane. Un altul, în apropierea orașului Bani Suhaila din sudul Fâșiei Gaza, a ucis cel puțin opt persoane, inclusiv paznici care însoțeau camioanele cu ajutoare, au declarat medicii. Israelul nu a făcut niciun comentariu imediat, negând că ar fi atacat eforturile de ajutorare și acuzând militanții că fac rău civililor acționând printre ei, relatează sursa.

Peste noapte, un atac aerian israelian asupra unei clinici medicale din orașul Gaza l-a ucis pe directorul Departamentului de ambulanță și urgență din Gaza, a declarat Ministerul Sănătății din enclavă. Armata israeliană a declarat că atacul a ucis un comandant armat de rang înalt al Hamas.

Ministerul Sănătății a declarat că uciderea lui Hani al-Jaafarawi a ridicat la 500 numărul personalului medical ucis de focurile israeliene începând cu 7 octombrie. Cel puțin alte 300 de persoane au fost reținute până în prezent. Într-o declarație, armata israeliană a afirmat că atacul l-a vizat pe Mohammad Salah, pe care l-a considerat responsabil de dezvoltarea armamentului Hamas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău