Cel mai promițător tratament pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost autorizat de autoritățile din SUA

  • 02 Mai 2020 12:30
Cel mai promițător tratament pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost autorizat de autoritățile din SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgență, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienților care suferă de coronavirus, anunță președintele Donald Trump. preluat de Digi24.ro

Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienților care au coronavirus.

Donald Trump a făcut anunțul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, și de Stephen Hahn, comisarul Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), informează agenția Bloomberg și postul CNBC, potrivit Mediafax.

"Vrem să le mulțumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct și multora dintre oamenii noștri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical", a declarat Daniel O'Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.

Imediat după anunț, acțiunile companiei Gilead Sciences au oprit tendința de scădere, oprindu-se la 79,95 dolari în New York. În tranzacționările extinse, acțiunile Gilead înregistrează o creștere de 2%.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău