Cel mai nou și mai ieftin model de iPhone

  • 22 Martie 2016 09:08
Cel mai nou și mai ieftin model de iPhone

Un telefon mai mic, dar mai performant și mai ieftin. Este noul iPhone SE, prezentat cu mare fast de Apple, la San Francisco.

Gigantul american a mai lansat și un nou model al tabletei iPad, precum și un design îmbunătățit pentru ceasul său inteligent, scrie Money.ro

Piesa de rezistență a noii game de produse Apple este iPhone SE, un telefon mai mic ca dimensiuni decât modelele anterioare, dar cu preț mai accesibil. De altfel, dispozitivul definește noua strategie prin care compania americană încearcă să ajungă și la clienții cu posibilități materiale de nivel mediu.

„Prețul de pornire pentru iPhone SE este de doar 399 de dolari, ceea ce înseamnă că este cel mai ieftin model iPhone nou introdus pe piață”, a spus Greg Joswiak, vicepreședinte Apple.

Tableta iPad Pro reprezintă și ea o revenire la dimensiunile modelului original lansat în 2010. Are un preț de pornire de 599 de dolari.

Apple se laudă mai ales cu noul sistem robotizat de reciclare. Acuzați că fac dispozitivele aproape imposibil de dezmembrat și – implicit – de refolosit, americanii l-au prezentat pe Liam, un robot capabil să extragă și cele mai mici piese.

„Nu există niciun alt dispozitiv în lume capabil să facă ceea ce face Liam. Liam separă telefoanele iPhone în componente. Acest lucru ne permite să recuperăm materialele folosite – materiale de înaltă calitate – și să le reintroducem în lanțul global de producție”, a explicat Lisa Jackson, vicepreședinte Apple.

Noua gamă de produse revitalizează marca Apple, prinsă, în ultimele săptămâni, într-o disputa cu FBI. Gigantul IT a refuzat o solicitare a Biroului Federal de Investigații pentru accesarea telefonului folosit de un terorist. Șeful Apple s-a folosit de evenimentul din San Francisco pentru a apăra din nou decizia luată.

„Nu ne-am gândit vreodată că vom ajunge într-o poziție contradictorie cu propriul guvern, dar suntem absolut convinși că suntem responsabili pentru protejarea datelor dumneavoastră și pentru protejarea vieții private”, a spus Tim Cook, președintele executiv al Apple.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău