Cel mai mic stat din lume se află în Europa. Are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național

  • 28 Noiembrie 2023 13:44
Cel mai mic stat din lume se află în Europa. Are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național

În Europa se află cel mai mic stat din lume. Sealand sau Principatul Sealand are un singur locuitor permanent, propriul imn și chiar și propria monedă, scrie G4media.ro.

Sealand este situată exact vizavi de Europa, așezată cu mândrie de cealaltă parte a Mării Nordului. Este o monarhie care dispune de propria monedă, timbre poștale, constituție și imn național.

Așadar, scriu americanii de la CBS, „o fărâmă de proprietate imobiliară în largul coastei engleze care și-a declarat independența de Marea Britanie, în 1967, Sealand are un singur locuitor. Această țară este mare cât două terenuri de tenis, dar care nu este recunoscută de statele membre NATO”.

În prezet, Principatul Sealand numără un singur locuitor permanent.

Șeful statului este prințul Michael, care trăiește, în prezent, în Anglia. Mai exact, Sealand se poziționează pe un fost fort britanic din Marea Nordului, care se află la circa 10 kilometri distanță de coasta Suffolk. Este unul dintre forturile nautice ridicate de britanici pentru a se apăra de armata armata lui Hitler, în ce de-al Doilea Război Mondial. Construcția este echipată chiar și cu artilerie antiaeriană.

Un paradis de date offshore eșuat

Din 1967 până în prezent, primii rezidenți ai Principatului Sealand au fost familia Bates și câțiva apropiați. Sursa citată notează că în acest „regat” nu au locuit niciodată mai mult de 10 persoane. Însă singurul locuitor permanet care se află în prezent pe insulă este Michael Barrington, care este paznic, electrician, constructor și mecanic, fiind practic singura persoană care întreține clădirile acestei țări.

Michael Bates, sau prințul Michael -șeful statului-, fiul lui Paddy Roy Bates, întemeietorul acestui stat, s-a mutat în casa familiei din Essex, Anglia, unde locuiește împreună cu soția și cei trei copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău