Cel mai mic băiețel din lume, născut la 24 de săptămâni, a ajuns acasă sănătos

  • 26 Februarie 2019 16:40
Cel mai mic băiețel din lume, născut la 24 de săptămâni, a ajuns acasă sănătos

Un bebeluș care a cântărit la naștere doar 268 de grame a fost externat și a ajuns acasă sănătos după ce a luat în greutate până la 3,238 de grame, devenind astfel cel mai mic copil de sex masculin din lume care a supraviețuit, a anunțat marți Universitatea Keio din Tokyo, citată de agenția Kyodo.

Deținătorul recordului precedent este un băiețel care a avut greutatea de 274 de grame la naștere și a venit pe lume în 2009 în Germania, a precizat Universitatea Keio citând registrul Universității din Iowa în care sunt înregistrați cei mai mici bebeluși din lume.

Cea mai mică fetiță a cântărit la naștere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot în Germania, în 2015.

La nivel mondial au fost înregistrați 23 de copii prematuri care au cântărit la naștere mai puțin de 300 de grame și au supraviețuit, dintre aceștia doar patru fiind de sex masculin, conform ''Tiniest Babies Registry'' al universității din Statele Unite.

Băiețelul din Tokyo s-a născut prin cezariană, intervenție chirurgicală efectuată de urgență în luna august deoarece nu luase în greutate la 24 de săptămâni de gestație. Medicii au decis la acea vreme că viața sa se afla în pericol, a precizat universitatea niponă.

Bebelușul, care încăpea în două palme la momentul venirii pe lume, a fost tratat în cadrul unității de terapie intensivă neonatală din cadrul spitalului până ce a luat constant în greutate și a putut fi hrănit la sân.

El a părăsit spitalul miercurea trecută, la două luni după data prevăzută inițial pentru externare.

Rata de supraviețuire a bebelușilor care cântăresc la naștere mai puțin de 1.000 de grame este de circa 90% în Japonia. Însă, pentru nou-născuții care au la naștere o greutate sub 300 de grame rata de supraviețuire este redusă, în special în cazul băieților.

''Vreau ca oamenii să știe că bebelușii pot ajunge acasă sănătoși chiar dacă se nasc mici'', a declarat medicul Takeshi Arimitsu. AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău