Cel mai mare parc din București va purta numele Regelui Mihai

  • 20 Decembrie 2017 07:38
Cel mai mare parc din București va purta numele Regelui Mihai

Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a schimbat marți, la propunerea primarului Gabriela Firea, numele Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. În plus, o parte din șoseaua Kiseleff se va numi „Bulevardul Regele Mihai I al României”.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marți, de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) cu 39 de voturi pentru și 12 abțineri, relatează MEDIAFAX.

"Eu cred că ne grăbim. Ar fi fost mai normal să întrebăm și Casa Regală, pentru că este posibil să ne trezim că membrii Casei nu vor fi de acord", a declarat Lucian Iliescu, consilier din partea PMP.

Un proiect de hotărâre asemănător, de data aceasta al consilierilor liberali, a fost de asemenea aprobat de Consiliul General al Capitalei.

Proiectul prevede atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României” segmentului din șoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

"Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război și ulterior într-o lume cenușie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acțiunile sale, a contribuit la sfârșitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru viețile salvate”, se arată în propunerea consilierilor PNL.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), că propune schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței.

Segmentul din șoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, se va numi „Bulevardul Regele Mihai I al României”, ca urmare a unei decizii luate de Consiliul General al Municipiului București, marți.

Inițiativa aparține grupului consilierilor PNL din cadrul CGMB.

„Regele Mihai a fost, este și va rămâne unul dintre reperele noastre, o personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină în aceste zile cu ocazia pierderii și se îndatorează să-și aducă omagiul, alături de adevărul nedistorsionat, al unui Rege care și-a iubit țara dincolo de frontierele exilului și dincolo de moarte. Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război și ulterior într-o lume cenușie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acțiunile sale, a contribuit la sfârșitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru viețile salvate”, se arată în propunerea consilierilor PNL.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău