Cel mai mare festival de film din România anunță o ediție de vară. Proiecții în aer liber, dar și în interior

  • 10 Februarie 2021 09:02
Cel mai mare festival de film din România anunță o ediție de vară. Proiecții în aer liber, dar și în interior

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență și anunță o ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca, organizatorii pregătind atât proiecții în aer liber, cât și în interior, dacă o va permite contextul, în limita capacității stabilite de autorități, transmite G4Media.ro.

„În 2020, TIFF a fost primul mare festival european care a avut loc fizic, în timpul pandemiei, la un asemenea nivel. Măsurile stricte implementate de echipă au făcut ca cei 45.000 de participanți să urmărească filme în aer liber, în deplină siguranță, în 14 locații din Cluj și din împrejurimi, locații în care echipa intenționează să revină și în 2021”, precizează un comunicat de presă al organizatorilor.

Inițial, TIFF urma să fie organizat între 28 mai – 6 iunie

Contextul actual și informațiile oferite de autorități au determinat datele finale pentru TIFF 2021: 23 iulie – 1 august, precizează organizatorii, potrivit sursei citate.

Se lucrează la o ediție mixtă, cu proiecții în aer liber, dar și în interior (dacă o va permite contextul, în limita capacității stabilite de autorități), cu speranța că normele privind organizarea evenimentelor publice în aer liber se vor alinia celor din majoritatea țărilor europene, unde numărul de persoane admis urcă la 1000 sau mai mult, mai anunță sursa citată.

„În 2002, TIFF s-a născut în ciuda tuturor condițiilor de atunci, într-o țară cu o industrie cinematografică în amorțire, în care sălile de cinema se goleau și se închideau. Nimic nu a fost obișnuit în evoluția noastră ca festival, deci nici aniversarea de 20 de ani nu avea cum să fie altfel decât specială. Ne dorim să rememorăm alături de cât mai mulți cu fani, prieteni și invitați dragi ai TIFF-ului momentele grozave pe care le-am trăit în aceste decenii. Am optat pentru cea mai sigură variantă în care putem s-o facem.”, declară Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Ca și anul trecut, o selecție de filme va putea fi vizionată online, pe platforma de streaming TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău