Cel mai înalt munte din Africa, „dotat” cu viteza maximă la internet

  • 27 August 2022 15:38
Cel mai înalt munte din Africa, „dotat” cu viteza maximă la internet

Washington Post relatează că, în efortul de a stimula turismul, guvernul tanzanian tocmai a finalizat construcția primei rețele de internet cu viteză maximă.

Astfel, conectivitatea ajunge acum la 12.450 de metri deasupra nivelului mării, iar guvernul ar avea planuri de a extinde acoperirea până la vârful Uhuru – la o înălțime uimitoare de 19.291 de metri deasupra nivelului mării – până la sfârșitul anului, transmite descopera.

,,Sus, pe Muntele Kilimanjaro, avem internet de mare viteză”, a scris pe Twitter Nape Moses Nnauye, ministrul tanzanian al informațiilor și comunicațiilor.

Internetul, măsură de siguranță?

,,Turiștii pot comunica acum în întreaga lume de pe vârful muntelui Kilimanjaro„.

În timp ce instalarea unei benzi largi de mare viteză aduce cu siguranță beneficii pasionaților de social media, internetul răspunde și preocupărilor legate de siguranță

Aproximativ 35.000 de turiști se adună anual pe munte, potrivit The Guardian – și chiar și cei mai experimentați alpiniști pot avea probleme.

,,Anterior, era puțin periculos pentru vizitatori și portari care trebuiau să opereze fără internet [pe Muntele Kilimanjaro]”, a declarat Nnauye la un eveniment de celebrare al evenimentului, potrivit Agenției France-Presse.

Controversă privind conectivitatea

Potrivit WaPo, reacția locală la decizia guvernului a fost mixtă. Turismul este o parte uriașă a economiei locale – a generat venituri de 1,4 miliarde de dolari numai în 2021, astfel că mulți tanzaniani au salutat banda largă în favoarea turismului.

Alții, însă, consideră că astfel de investiții ar fi trebuit să meargă către tanzaniștii care trăiesc în regiunile rurale, în afara rețelei, scrie Futurism.

În mod notabil, efortul este finanțat parțial de China, care a investit masiv în infrastructura din anumite părți ale Africii în ultimii ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău