Cel mai important verdict de daune pronunțat vreodată în SUA

  • 14 Mai 2019 10:51
Cel mai important verdict de daune pronunțat vreodată în SUA

Acțiunile Bayer au scăzut marți cu 6,8%, după ce un juriu din California a proununțat cel mai important verdict de daune din SUA împotriva unei companii.

Juriul a decis că un cuplu trebuie să primească mai mult de 2 miliarde de dolari din partea companiei Bayer, după ce aceasta a fost acuzată că ierbicidul Roundup pe care îl fabrică provoacă îmbolnvirea de cancer.

Astfel, acțiunile Bayer au atins cea mai mică valoare din ultimii șapte ani, deși daunele punitive stabilite de juriul în cauză vor fi cu siguranță reduse ca urmare a unei decizii a Curții Supreme din SUA, ce limitează proporția dintre daunele punitive și cele compensatorii la 9:1.

Tribunalul a decis că Bayer trebuie să plătească cuplului care a intentat acțiunea daune punitive de 2 miliarde de dolari și daune compensatorii de 55 de milioane de dolari, după ce a ajuns la concluzia că ierbicidul Roundup a fost conceput greșit, iar compania nu a informat în legătură cu potențialele amenințări pentru sănătate din partea acestuia.

Un purtător de cuvânt al Bayer a descris decizia juriului ca "excesivă și nejustificată", adăugând că reprezentanții legali a companiei sunt dezamăgiți de verdict și vor face apel. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău