Cel mai dificil titlu din carieră, consideră Guardiola după câștigarea campionatului cu Manchester City

  • 13 Mai 2019 10:03
Cel mai dificil titlu din carieră, consideră Guardiola după câștigarea campionatului cu Manchester City

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, campioană a Angliei la fotbal pentru al doilea an consecutiv, duminică, în ultima etapă din Premier League, a apreciat că acest titlu a fost ''cel mai dificil din cariera'' sa, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Este de departe cel mai dificil titlu pe care l-am câștigat în cariera mea. Noi trebuie să o felicităm pe Liverpool și să spunem 'mulțumesc', pentru că ne-a determinat să ne creștem nivelul", a reacționat Guardiola după victoria echipei sale la Brighton (4-1).

"Este captivant să câștigi și în câteva zile vom juca Cupa Angliei. Am câștigat în Spania și în Germania, dar aici este mai dificil", a declarat în cadrul unei conferințe de presă Guardiola, care a câștigat trei titluri de campion cu Barcelona și Bayern Munchen.

"Să obții 198 de puncte în două sezoane este incredibil. Ca să luăm titlul, trebuia să câștigăm 14 meciuri la rând. Știam de trei luni că nu putem pierde puncte", a reamintit managerul spaniol pentru Sky Sports.

"În sezonul următor va fi și mai dificil. Dar noi vom fi și mai puternici. Să câștigi de două ori la rând campionatul, în această țară, cu toți acești manageri și jucători incredibili, când toată lumea investește atâția bani..., înseamnă că am fost cu adevărat buni. Sunt dezolat, dar aceasta este realitatea", a insistat tehnicianul catalan.

"Pentru asta am venit la acest club. Este o zi incredibilă", a reacționat, la rândul său, atacantul Raheem Sterling.

"Mentalitatea managerului este cea mai bună: să câștigi, să câștigi, să câștigi. Și sunt bucuros că am câștigat un nou titlu în Premier League", a adăugat internaționalul englez.

Echipa de fotbal Manchester City a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul de campioană a Angliei, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 4-1, formația Brighton and Hove Albion, duminică, în ultima etapă a sezonului din Premier League.

Gazdele au deschis scorul în prima repriză, prin Glenn Murray (27), însă "cetățenii" au restabilit rapid egalitatea, prin Sergio Aguero (28), iar apoi au preluat conducerea pe tabela de marcaj până la pauză, grație reușitei lui Aymeric Laporte (38). În partea a doua a jocului, elevii antrenorului Pep Guardiola au mai înscris de două ori, prin Riyad Mahrez (63) și Ilkay Gundogan (72), risipind orice emoție în privința luptei pentru titlul național.

Atacantul român Florin Andone a fost rezervă la Brighton în acest joc, fiind introdus pe teren în minutul 67, în locul lui Alireza Jahanbakhsh.

Grație acestui succes, Manchester City și-a păstrat avansul de un punct față de ocupanta locului secund, FC Liverpool, care a învins la rândul ei pe teren propriu, cu 2-0, formația Wolverhampton Wanderers, prin "dubla" senegalezului Sadio Mane (17 și 81). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău