Cel mai bogat american, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Forbes

  • 08 Septembrie 2020 15:41
Cel mai bogat american, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Forbes

Șeful Amazon, Jeff Bezos, s-a situat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul Forbes 2020 al celor mai bogați americani, în timp ce președintele Donald Trump ocupă o poziție mai scăzută, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) a afectat activitatea clădirilor sale de birouri, hoteluri și resorturi, a informat, marți, revista americană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Valoarea totală a bogăției celor 400 de americani din topul Forbes a atins nivelul record de 3.200 miliarde de dolari, chiar dacă pandemia a afectat semnificativ economia și peste 1,8 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă.

Eric Yuan, directorul general al Zoom Video Communications, aplicația de videoconferințe online care a avut un succes deosebit în timpul restricțiilor, este unul dintre cei 18 nou intrați în lista Forbes, cu o avere netă de 11 miliarde de dolari.

Trump a căzut pe locul 352, de la 275 anul trecut, deoarece averea sa netă a scăzut la 2,5 miliarde de dolari, de la 3,1 miliarde de dolari, după ce pandemia a afectat activitatea clădirilor sale de birouri, hoteluri și resorturi. Afacerea sa - Trump Organization - deține proprietăți în toate cele trei categorii.

Lista anuală poate ajuta la urmărirea celor mai bogați oameni din țară care dețin cea mai mare putere, a declarat Kerry Dolan, editor în cadrul Forbes, într-un interviu acordat Reuters TV.

"Ca societate, noi toți ar trebui să știm cine e în spatele celor mai mari companii și ce fac ei cu banii lor", a apreciat Dolan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău