Cei trei copii ai asistentei medicale din R.Moldova, care a decedat din cauza COVID-19, își redobândesc cetățenia română

  • 18 Iunie 2020 13:17
Cei trei copii ai asistentei medicale din R.Moldova, care a decedat din cauza COVID-19, își redobândesc cetățenia română

Cei trei copii ai asistentei medicale din R.Moldova, care a decedat din cauza COVID-19, își redobândesc cetățenia română.

„Azi, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie a semnat ordinul prin care cei trei copii ai asistentei medicale din Cahul, Republica Moldova, decedată la 6 mai 2020 în urma infecției Covid-19, își redobândesc cetățenia română. Drum bun în viață, dragi români, cu Doamne ajută în toate ce veți face de acum înainte!”, a anunțat pe Facebook secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României, Ana Guțu.

Menționăm că, Ana Guțu a sesizat anterior Autoritatea pentru ca asistenta medicală din R.Moldova să poată primi post-mortem cetățenia română.

„La 6 mai se stingea pe un pat de spital din cauza infecției Covid-19 o asistentă medicală din Republica Moldova, mamă care își creștea de una singură cei trei copii. Soțul o părăsise pentru a-și crea o altă familie. În 2017 a depus dosarele de redobândire a cetățeniei române pentru ea și cei trei copii ai săi, doi minori. Pandemia i-a răpit viața acestei femei, separând-o pentru totdeauna de ființele dragi. De acum încolo copiii vor merge de unii singuri prin lume, înfruntând greutățile, cu dorul în suflet de cea care le-a dat viață”, a afirmat atunci Ana Guțu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău