Cei mai tineri inventatori din toate timpurile

  • 11 Septembrie 2018 13:50
Cei mai tineri inventatori din toate timpurile

Mulți tineri din lista ce urmează au adus la lumina zilei ideile lor chiar înainte de a termina liceul, scrie Rador.

1. Philo Farnsworth – televizorul

Se poate ca fără Philo să nu fi știut ce înseamnă  un televizor. Sau poate altcineva l-ar fi creat la un moment dat. Cert este faptul că Philo a adus la lumina zilei invenția sa pe când avea 14 ani.

2. Peter Chilvers – windsurful

În anul 1958, Peter avea doar 12 ani și crea primul windsurf. Practica o mulțime de sporturi de apă, mai ales că a copilărit în apropierea oceanului. Într-o zi a pus o pânză pe placa sa de surf și a ieșit un nou produs ce avea să facă istorie.

3. Becky Schroeder – glo-sheet

În anul 1974, Becky a creat prima hârtie fosforescentă și a devenit cea mai tânără femeie care și-a patentat creația. Avea 10 ani când încerca să-i facă temele în mașina mamei sale. Cum o prindea seara în mașină, copilei i-a venit ideea că nu ar strica o hârtie luminoasă. S-a jucat cu materialele fosforescente iar ideea a prins viață.

4. Frank Epperson – înghețata pe băț

La vârsta de 11 ani, în 1905, tânărul Frank a uitat amestecul de apă și sifon pulbere într-un recipient, iar în interior mai lăsase și un băț cu care dorea să amestece.Peste noapte a fost frig, iar dimineața a găsit ideea ce avea să se dezvolte în următorii ani. Abia în 1923, Epperson a început să comercializeze înghețata și să patenteze ideea.

Cei mai tineri inventatori din toate timpurile

5. Horatio Adams – guma de mestecat

Horatio a fost fiul omului de afaceri Thomas Adams ce avea să joace un rol important în istorie. El se juca cu o gumă provenită de la copacii tropicali din Mexic și dorea să realizeze un substituent pentru cauciuc. După ce s-a jucat mai mult cu substanța, Horatio a realizat că a căpătat o textură masticabilă. A creat 200 de bile din ceea ce mai târziu avea să poarte numele de gumă de mestecat. Acestea au fost vândute cu 1 penny bucata.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău