Cei mai buni studenți ai țării vor primi câte 12 mii de lei. Ce medie a notelor trebuie să ai pentru a intra în concurs

  • 15 Noiembrie 2018 19:03
Cei mai buni studenți ai țării vor primi câte 12 mii de lei. Ce medie a notelor trebuie să ai pentru a intra în concurs

Centrul de Informații Universitare dă startul programului Burse de Merit 2018 – pentru cei mai buni studenți ai țării, ediții a XXIII-a. Programul oferă în bază de concurs 50 de burse a câte 12 mii de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CIU, vor fi oferite 35 de burse pentru studenții de la ultimul an de studii superioare de licență și 15 burse pentru studenții de la primul an de studii superioare de master.

Candidații trebuie să dea dovada unei reușite academice, având media notelor pentru toți anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile științelor social-umaniste, 8,5 – domeniile științelor exacte, tehnice și medico-biologice și 8 – în cazul studenților cu dizabilități și/sau orfani. Pentru studenții masteranzi se va lua în considerare nota medie generală de licență din diploma de licență. La fel, participanții trebuie să demonstreze participarea în activități curriculare și extra curriculare (cerință obligatorie).

Data limită de prezentare a dosarelor este 17 decembrie 2018, ora 17.00. Formularul de aplicare și regulamentul programului pot fi găsite pe site-ul Centrului de Informații Universitare.

Programul este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al unei bănci comerciale și a unei companii de telefonie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău