Cehia va susține Republica Moldova pentru a spori capacitățile de control și testare fitosanitară

  • 05 Septembrie 14:44
Cehia va susține Republica Moldova pentru a spori capacitățile de control și testare fitosanitară

Capacitățile de control și testare fitosanitară a Republicii Moldova vor fi îmbunătățite, cu suportul Guvernului ceh. În acest sens, o misiune de experți cehi se află la Chișinău, în perioada 4-8 septembrie. Prima ședință a avut loc la minister, pentru a definitiva conceptul proiectului de asistență, care va fi implementat începând cu anul viitor, transmite Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Părțile au stabilit că principalele acțiuni ale proiectului se vor focusa pe: dotarea Laboratorului Central Fitosanitar cu echipament de laborator, accesorii și reactivi; instruirea specialiștilor din Laborator cu privire la noi tehnici de diagnostic de laborator si testarea de noi organisme; dezvoltarea unei aplicații digitale privind supravegherea fitosanitară a plantelor și a dăunătorilor plantelor; formarea inspectorilor ANSA în ceea ce privește efectuarea controalelor fitosanitare, cu aplicând noi metodologii și tehnici.

De asemenea, Misiunea este dispusă să supună expertizei actele normative naționale, pentru a formula recomandări de ajustare a legislației noastre la prevederile Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău