Cehia ajută R. Moldova să-și dezvolte sectorul de producere și colectare a laptelui: Sprijin pentru crescătorii de bovine și procesatorii din Nord

  • 22 Septembrie 2022 13:32
Cehia ajută R. Moldova să-și dezvolte sectorul de producere și colectare a laptelui: Sprijin pentru crescătorii de bovine și procesatorii din Nord

Crescătorii de bovine și procesatorii din nordul R. Moldova vor beneficia de suport în procesul de producere a laptelui prin consolidarea capacităților centrelor de colectare, a controlului calității și îmbunătățirii accesului fermierilor la servicii veterinare de calitate.

Un proiect menit să dezvolte sectorului de lapte, în contextul provocărilor care pun în pericol dezvoltarea pieței locale de produse lactate, a fost lansat astăzi și urmează să fie realizat la nordul R. Moldova.

Este vorba despre proiectul „MILK”, implementat de People in Need și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

„Asemenea proiecte sunt binevenite, deoarece îi încurajează pe fermieri să investească în continuare în producerea laptelui”, a menționat Iurie Scripnic, secretarul de atat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la evenimentul de lansare a proiectului.

Iurie Scripnic a adăugat că revitalizarea și modernizarea sectorului zootehnic din R. Moldova este „o necesitate”.

Potrivit finanțatorilor, proiectul „MILK” va pune accent pe îmbunătățirea condițiilor economice ale fermierilor mici și mijlocii prin consolidarea lanțului valoric al laptelui în nordul R. Moldova, prin aplicarea unei abordări moderne de dezvoltare a sistemelor de piață și prin valorificarea cunoștințelor, precum și a potențialului experților în domeniu din Republica Cehă și Republica Moldova.

În acest fel va spori productivitatea și calitatea laptelui furnizat de fermierii mici și mijlocii, transmite ziarulnational.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău