CEDO a obligat Guvernul să achite 1,5 milioane de euro în cauza privind „Gemenii” și riscă să plătească suplimentar 2,1 milioane de euro

  • 18 Februarie 2020 14:26
CEDO a obligat Guvernul să achite 1,5 milioane de euro în cauza privind „Gemenii” și riscă să plătească suplimentar 2,1 milioane de euro

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a obligat Guvernul să achite 1,5 milioane de euro în cauza privind „Gemenii” și riscă să plătească suplimentar 2,1 milioane de euro. Este vorba despre dosarul Ojog si Altii, nr. 1988/06.

„CEDO a obligat Guvernul să plătească, până la 18 mai 2020, 1,5 milioane de euro în calitate de venit ratat. De asemenea, până la aceeași dată, Guvernul trebuie să restituie clădirea (circa jumatate din complexul comercial) și terenul luat de la reclamanti. Imobilele trebuie să fie libere de orice grevări. În caz contrar, Guvernul va trebui să plătească încă 2,1 milioane de euro cu titlu de cost al imobilelor”, a precizat directorul Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

Potrivit juristului, dosarul se referă la admiterea abuzivă a unei revizuiri cu 15 ani în urmă. „Interesant în acest dosar este că statul trebuie să plătească milioane de euro pentru litigiile dintre privați. Executivul nu ar fi plătit nimic dacă judecătorii nu ar fi dat-o cu oiștea în gard. Apropo, admiterea revizuirii a avut loc după ce CEDO a început să condamne Moldova pentru casarea neregulamentară a hotărârilor judecătorești irevocabile”, a mai menționat Vladislav Gribincea.

Decizia poate fi consultată AICI.
Menționăm că acționarul majoritar al Casei de Comerț „Gemenii” a devenit, în aprilie 2019, „Twins Estate” SRL fondată de compania „Rogob”.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău