CEC va crea o aplicație de vizualizare a finanțării partidelor și campaniilor electorale

  • 27 Mai 2019 14:35
CEC va crea o aplicație de vizualizare a finanțării partidelor și campaniilor electorale

Comisia Electorală Centrală va pune la dispoziția cetățenilor o nouă interfață a site-ului instituției, pe care vor putea fi văzute datele despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Prototipul a fost elaborat de elevi ai Liceului Orizont din Durlești, care au fost desemnați câștigătorii ediției a II-a a InnoVoter, laborator de creație în domeniul electoral.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat pentru IPN că instituția care o conduce intenționează să pună noua interfață la dispoziția partidelor pentru raportarea finanțărilor din primul semestru al acestui an. „Deja, prin regulament, vrem să stabilim obligativitatea de a prezenta prin sistemul informațional raportul anual”, a spus Alina Russu.

„Oricare cetățean al Republicii Moldova, care este interesat, va avea acces la noul sistem informațional”, a precizat președintele CEC. În ceea ce privește sursele de finanțare, Alina Russu a declarat că noul sistem va fi implementat cu sprijinul financiar al partenerilor de dezvoltare externi. Idea elevilor de la Orizont va fi pusă în practică cu ajutorul unei echipe de profesioniști în informatică.

Pe 26 mai 2019, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a InnoVoter, laborator de creație în domeniul electoral. Timp de trei zile, 30 de tinere și tineri pasionați de inovații au creat prototipuri pentru afișarea datelor privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău