CEC | Toate secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00

  • 20 Octombrie 2019 08:41
CEC | Toate secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00

Toate cele 1969 de secții de votare s-au deschis la ora 7:00, a informat într-un briefing președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Mersul votării și prezența la vot pot fi urmărite pe site-ul CEC, cu ajutorul unui instrument care va arăta datele în regim online.

Primele rezultate preliminare vor fi făcute către ora 22:00, a declarat președintele CEC.

Și la acest scrutin oferim oportunitatea și posibilitatea instituțiilor mass-media, observatorilor, concurenților electorali și tuturor alegătorilor să utilizeze instrumentul să utilizeze instrumentul care va prezenta în regim online mersul votării, dar și repartizarea alegătorilor care s-au prezentat la urne pe categorii de vârste și gen. După închiderea secțiilor de votare și perfectarea proceselor verbale, vor putea fi vizualizate și rezultatele preliminare, a spus președintele CEC.

Pentru alegerile parlamentare noi nu vor fi prezentate date separate, din lipsa posibilităților tehnice, a mai spus președintele CEC.

În circumscripțiile 17 și 33 din municipiul Chișinău, alegătorii vor putea vota în cadrul acelorași secții ca și la cele locale, iar pentru circumscripția 48, pentru locuitorii din stânga Nistrului sunt deschise 25 de secții amplasate în localitățile aflate sub jurisdicția Chișinăului, a mai spus Dorin Cimil.

Totodată, pentru circumscripția 50, la vest de Republica Moldova, au fost deschise 85 de secții de vot. Pentru cele 4 mandate de deputat vacante, s-au înregistrat în cursa electorală 29 de candidați.

Pentru alegerile locale generale, alegătorii vor putea vota prezentând buletinul de identitate sau buletinul de identitate provizoriu, iar pentru cele parlamentare noi – pașaportul, inclusiv expirat, buletinul de identitate și livretul militar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău