CEC susține că procesul de vot decurge normal. Dorin Cimil: Acest scrutin e o provocare pentru întreagă societate, nu doar pentru CEC

  • 01 Noiembrie 2020 08:16
CEC susține că procesul de vot decurge normal. Dorin Cimil: Acest scrutin e o provocare pentru întreagă societate, nu doar pentru CEC

2143 secții de vot s-au deschis în această dimineață, dintre care 2004 pe teritoriul Republicii Moldova, iar 139 – peste hotare.

La 7:00 și-au început activitatea toate secțiile de vot din R. Moldova, iar în cele 42 de secții de vot pentru cetățenii din regiunea transnistreană, procesul de vot decurge normal, au anunțat, în cadrul unui briefing, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC). 

„Acest scrutin e o provocare pentru întreagă societate, nu doar pentru CEC. Autoritățile statului au creat toate condițiile de organizare a acestui scrutin, pentru a reduce riscul de infectare. Vor fi întreprinse toate măsurile de protecție pentru ca dvs să vă exprimați votul. Cetățenii care sunt bolnavi de COVID-19 sau prezintă simptome și se află în autoizolare, pot cere votarea la locul votării, până la ora 15:00. E nevoie de buletin de identitate sau livretul militar”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Totodată, și cele mai multe secții de vot de peste hotare și-au început activitatea. 

Pentru acest scrutin au fost tipărite 3 milioane 490 de mii de buletine de vot, iar 556 de mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău