CEC se întrunește astăzi în ședință. Subiectele care urmează să fie examinate

  • 14 Iunie 2021 12:13
CEC se întrunește astăzi în ședință. Subiectele care urmează să fie examinate

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că se va întruni astăzi, începând cu ora 16:00, în ședință.

Astfel, membrii Comisiei vor exmina demersurile de înregistrare a partidelor „Patrioții Moldovei” și Partidul Regiunilor în calitate de concurenți electorali la alegerile din 11 iulie. De asemenea, urmează să fie acreditați la scrutin observatori naționali din partea Asociației „Promo-LEX”, precum și observatori internaționali din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), din partea autorităților electorale din Georgia și Turcia,precum și din partea Ambasadei Federației Rusiei în R. Moldova.

Un al subiect de pe ordinea de zi a ședinței CEC Pentru modificarea punctului 2 din hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4897 din 21 mai „Cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale pentru secțiile de votare constituite în străinătate nr. 38”. Prevederile respective se referă la componența nominală a Consiliului electoral respectiv. 

Menționăm că, astăzi, Curtea de Apel a reluat examinarea dosarului cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în diaspora în urma contestațiilor depuse de către PAS, Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul lui Renato Usatîi, PUN și AUR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău